måndag 19 maj 2008

Egen väskmodell!

I helgen hade jag tänkt att inte sy, därför tog jag inte med mig symaskinen till landet. Skulle istället sticka klart ett par sockar som jag har haft legat halvfärdiga länge. Men eftersom det var så tråkigt väder blev det ingen cykling och så var jag så sugen att prova den här modellen av väska som jag har haft i huvudet länge. Och så blev jag faktiskt klar med sockarna också!
Och oj vad nöjd jag blev med resultatet av väskan! Det krävs lite finjusteringar innan det blir helt perfekt, men så är det ju alltid när man gör ett nytt mönster. Och tyget var rena fyndet på Tradera för bara 21 kr. Den tog lite tid att göra, med en hel del funderingar för att få till den som jag ville ha den, men det var det värt!
Till nästa gång ska jag dock komma ihåg att sy fast knappen innan jag syr i fodret så att stygnen inte syns på insidan. Och så ska jag sy i fodret för hand för det var lite pilligt att sy det på masikin utan att det blev knöligt. Kantbandet på fickan inuti är jag extra nöjd med, det ser lite proffsigare ut än att bara vika ned överkanten.
Återkommer med mönster och beskrivning när jag gjort lite små justeringar!


8 kommentarer:

OttoPippi sa...

Schysst!! Vad härligt att hinna göra en himla massa bra saker som amn blir nöjd med!!!
Väskan blev så snygg, har inte vågat mig på väskor annat än dagiskassen ännu. Men e himla sugen :-)

Gulligan sa...

Så himla fin!!

med nål och tråd sa...

Hej kompis. Så fin den är! och riktigt ordentligt sydd. Planeranet är ju nästan alltid det svåra så det tycker jag att du ska vara extra nöjd med. Får vi se en bild på sockorna också? Jag hittade förresten en blogg med söta bomullssockor med spetsstickning.

Susanna sa...

Läckert! Ja det tyget var verkligen ett fynd!

Ett Tu Tre sa...

Snygg! Jag avundas alla som har tålamod och kunskap att sy så fina väskor, och i alla vackra tyger dessutom.

hea sa...

Jättesnygg väska!

Elin sa...

Riktigt snygg! Bra med dåligt väder ibland=)

GoSi sa...

Vilken supersnygg väskmodell och du kunde ju inte komma undan med ett billigare tyg, urfint!