torsdag 30 oktober 2008

Hemlis till Gulligan

Tänkte att jag skulle göra något till Gulligan och inte till hennes barn eftersom hon syr mest till barnen själv! Det blev en virkad sjal i mohair eftersom jag hittade så fint garn på en lokal hantverksaffär. Har inproviserat mönstret och gjort en vågig kant för att "piffa" till den lite. Hade svårt att veta vad jag skulle göra med tanke på djurtemat, men så kom jag på att mohair är ull och det kommer ju från djur, så passande.
Som personlig gåva blev det en galge till dottern som jag målade med hobbylack och dekorerade med utstansade bokstäver och två sniglar. För att få det hållbart lackade jag dekorationerna med decoupagelack. Tyget kommer från Panduro Hobby och likaså tygtrycksschablonen. Kunde inte motstå det när jag såg det i katalogen.
Sybehöret blev röda knappar i form av ankor (såg på hennes blogg att hon ville ha knappar). Något som luktar blev lite fantasilöst ett doftljus och lika fantasilöst var något som smakar (zoogodis). Något djuriskt var nog det svåraste att komma på och det var också det sista jag fixade till paketet. Det blev tillslut en DVD med Ricky Gervais (min favorit komiker) standup show "Animals", passande till temat tycker jag!

5 kommentarer:

Susanna sa...

Jättefint paket!

Var sjalen svår att virka och vilket garn är det? Behöver en trekany´tssjal som går runt både mig och I när jag bär henne ute. Den du gjort ser perfekt ut för det!

OttoPippi sa...

Ett verkligen härligt paket!!

linnzan sa...

Den är virkad i mohair, de borde ha det på Yll och Tyll. Inte alls svår att virka.

med nål och tråd sa...

Hellu. Det finns en utnämning till dig hos mig. kramar

Anonym sa...

Vi är jätte nöjda med paketet!! tack Linnzan!!!
//Gulligan