tisdag 27 januari 2009

Nytt syskrin eller ngt helt annat!

Tyget till det här syskrinet har jag haft legat tillklippt hur länge som helst men det har bara inte blivit av att sy den! Idag gjorde jag slag i saken och satte mig vid symaskinen (det var länge sen). Hade tänkt att ha den som syskrin (kände för att byta ut mitt gamla), men nu när den är klar är jag inte så säker längre på att den ska få agera syskrin. Tror att det blir ett pennskrin istället!
Yttertyget kommer som bekant från IKEA och fodret är röd lakansväv. Som mönster har jag använt det från "med nål och tråd", har bara gjort måttändringar för att det ska passa denna modell men symomenten är desamma.
Och så har min provdocka äntligen kommit och är nu monterad och klar. Så när jag ändå var i farten så började jag på en klänning efter eget mönster som jag knåpar lite på under arbetets gång. Ska bli spännande att se hur det blir!

5 kommentarer:

Karin sa...

Vilken fin! Tyget är jätteläckert. Ska bli kul att se din egendesignade klänning sen!

OttoPippi sa...

Så schysst med ett skin i detta tyg!!! Har sagt det förut - men du gör nog de snyggaste förvaringarna i hela sybloggsvärlden :-)

linnzan sa...

Tack! Det värmer att höra!

med nål och tråd sa...

Åh, jättefin, den blir man glad av oavsett vad som stoppas i den. Jag blir väldigt nyfiken på klänningen. Vad blir det för modell och har du bestämt tyg än?

linnzan sa...

Det blir liknande modell som min jordgubbsklänning (om du minns hur den ser ut). Tyget är vitt med gula blommor och gröna blad på, riktigt somrigt. Jag ska faktiskt fortsätta på klänningen en stund nu.