tisdag 13 maj 2008

"Dagisväska"

Och så blev det en till "dagisväska", för de är ju så kul och enkla att sy. Och bara att använda olika tyg gör ju att de ser rätt olika ut ändå! Den här ska bli en födelsedagspresent, men till vem är än så länge hemligt, ifall personen ifråga läser här på bloggen.
Mönstret kommer såklart från Knåpmodern, men jag har gjort handtaget smalare (10 cm) för jag tycker att det blir så brett att hålla i annars. Både ytter- och innertyget har jag köpt på Ikea och det lila kantbandet är helt vanligt bomullskantband. Jag har också på den här gjort en extra applikation i form av en blomma i metall hängande i ett band (fastsydd samtidigt som kantbandet). Blev nöjd med blomman där på kanten, det ger en extra piff på väskan tycker jag!


5 kommentarer:

Elisabeth sa...

Väska är jättefin. Lyckans ost den som kommer att få den! Jag håller med dig att metallblomman gjorde det där lilla extra. Vart har du fått tag på den?

Solveig Lövendahl sa...

Vad fint det blev med blomman, jättepiffigt! Undrar också var du har köpt den?

linnzan sa...

vad kul att ni gillar blomman! Jag köpte de på Panduro Hobby, en förpackning om ca 10st för ca 25kr. Men jag ska kolla upp ordentligt i katalogen.

OttoPippi sa...

Hur snygg som helst! Håller med om den piffiga blomman!!! Bra jobbat!!

Ett Tu Tre sa...

"Dagisväskorna" är så fina, och precis som du säger i olika tyg och lite egna justeringar av mönster och detaljer så blir de ändå olika. Jag gillar tygväskor, men har faktiskt ännu inte testat just den här beskrivningen, Kanske ska göra det inför yngsta dotterns dagisstart till hösten.