fredag 11 juli 2008

Det här gav jag bort i "Blomsterlandet"

Så är det avslöjat vem som har haft vem som hemlig vän! Jag hade Ett Tu Tre, och det verkar som hon gillade sakerna. Det var fantastiskt roligt att bläddra i tidningar och fundera ut vad jag skulle göra! Bläddrade i en gammal Hobbyideér och föll direkt för den här modellen på picknickkorg och så hittade jag ett helt perfekt lite vaxat tyg på Åhléns. Min symaskin fick jobba rejält kan jag säga genom 4 lager av både ytter- och innertyg, men det gick och nålen höll, men lite nervöst var det! Bandet, spännet, och kantbandet kommer från SoS och tyget kommer som bekant från Åhléns. Funderar faktiskt på att göra en liknande till mig själv av tyget jag fick från min hemliga vän GoSi!
Som personlig gåva bestämde jag mig för att göra något till var och en av hennes tre barn. Äldsta dottern var enkelt, det blev ett stickat armband med instickade pärlor och en blomknapp. Har stickat sådana armband till många kompisar i present och det har varit uppskattat. Och jag tror att det blev det även denna gång med tanke på att hon helst vill ha det på hela tiden. Till yngsta dottern blev det ett "blöjfodral" eller fodral till vad som helst egentligen. Jag tog blå lakansväv och broderade korsstygn på. Det var tänkt att det skulle bli klöver, men jag vet inte vad det blev riktigt (kanske någon annan form av blomma). Fodrade fodralet med blommigt tyg (påslakan från IKEA). Det sista jag gjorde var något till sonen och det var det absolut svåraste. Men till slut blev det ett nyckelband i "Spiderman" tyget (inte så mycket till blomstertema men ändå).
Tyget blev ett blommigt i bomull från loppis och ett blommigt stretchtyg från Jofotex.
Något som smakar blev en Viol tablettask (med tanke på temat), men det gillar inte alla så det blev också en salta katten för lakrits gillar hon iaf.
Sybehör blev ett giraff symärke, några knappar, och ett strasspänne.
Mönstret är inte med på bilden, men det är till en elefant som man förvarar sovkläderna i. Tyckte att även elefanter passar i blomsterlandet.
Det var i alla fall riktigt kul med Give and Get och extra kul eftersom det var jag som drog igång det. Nu ser jag fram emot nästa omgång och hoppas att den blir lika lyckad!

5 kommentarer:

OttoPippi sa...

Då gissade jag rätt här!!! :-) :-) Jag tror du avslöjade dig på den underbara picknick-korgen som ksrek Linnzan!!! Jättefina grejer gjorde du :-)
Kram!

Ett Tu Tre sa...

Det har varit fantastiskt roligt att få vara med, Linn!
Dottern har fortfarande på sig armbandet, picknickkorgen har fått vara med ute några vändor och blöjfodralet är toppen där får plats tre blöjor och ett resepaket med våtservetter. Tygerna och mönstret väntar fortfarande - med det mår de inte illa v eller hur?!
Tusen tack igen!

Stora lilla j sa...

Åååååh, vilken fin väska!! Me like! =)

Susanna sa...

a det var kul det här med hemils-byte! Bra grej av dig att dra igång! Ser fram emot omgång 2 nu. Det var jättefina grejor du gjort, väskan ser verkligen praktisk ut!

Har en utmaning till dig på min blogg.

hea sa...

Vilken toppensmart picnic-väska! Och såå snygg dessutom!!!