fredag 18 juli 2008

iPod fodral

Igår var jag hemma från skolans examensarbete för jag hade olyckligt nog fått ett myggbett i pannan dagen innan när jag plockade blåbär! Jag är allergisk mot de små liven och ibland svullnar jag upp rejält. Svullnade i hela pannan och ena ögat och blev rätt yr och illamående. Så det blev en dag hemma. När svullnaden lagt sig lite blev jag sysugen! Och jag hade lyssnat på ljudbok hela dagen på min iPod och tyckte bestämt att jag behövde ett nytt fodral till den. Sagt och gjort så blev det elefantpremiär. Och jag är bara så nöjd med resultatet!!!!

Beskrivning: Jag mätte först min iPod och lade till 1/2 cm sömsmån i sidorna. Klippte ut två delar av elefanttyget och sydde ihop de i botten (så att elefanterna blir på rätt håll). Sydde därefter fast kantband uppe på båda kanterna innan jag sydde ihop sidorna. Klippte också till ett resårband och sydde ihop det så att inte fodralet ska åka av när den ligger i väskan. Hur enkelt och snyggt som helst!

Måste nog göra ett till fodral som jag kan ha när jag tränar. Det här vill jag ju inte svetta och smutsa ned i första taget!

8 kommentarer:

Karinottilia sa...

Hej!

Vilka fina saker du gör! Lite roligt att hitta en "sy-vän" i Uppsala. Beskrivningen till necessären är redan utskriven och får bli helgens projekt.

Hälsningar Karinottilia

Skaparstigen sa...

Så fint! Ja, man ska vara rädd om sin i-pod! Jag skulle bli galen om min gick sönder.

Ett tu Tre sa...

Fint och garanterat annorlunda.Men jag håller med du behöver en annan att använda vid träning, så söta elefnter får inte svettas ned i onödan.

Nakiito sa...

Du är jätte duktig Linnzan och kommer alltid på roliga projekt. Nu har jag svarat på utmaningen!

Gulligan sa...

Åh, viken fin!! jag har tänkt virka en fodral men det går inte så bra:-( kanske ska sy en!!Smart med resårbandet.

Retro Elephant sa...

Vilket trevligt tips, måste nog sy en sådan till min ipod, det förtjänar den :)

//Lina

GoSi sa...

Så snyggt! Gillar dina förvaringssaker så mycket!

Viktoria sa...

Hej!

Första gången jag besöker din blogg! :) Den är super fin och otroligt inspirerande. Jag är lite nybörjare, har alltid tyckte det varit roligt att sy. Har stickat en massa förr, men nu har jag mer tagit tag i det på riktigt. Så jag håller på och köper lite roliga tyger och letar lite roliga mönster och därför hamnade jag här! Okej, detta inlägget blev lite längre än vad jag tänkte ;) Min fråga är vart du har köpt det mysiga elefanttyget?? Det är superfint! Hälsningar Viktoria