onsdag 23 juli 2008

Långtids projekt....

Så har jag fått inspiration av min kompis Elin att göra ett yllebroderi! Det kommer visserligen att bli ett långtidsprojekt, men det är bra med något som jag bara kan ta upp och brodera några stygn då och då när jag känner för det! Har redan hållit på en månad ungefär och har bara hunnit med tre blommor (ska bli 9), så kanske det tar ett par månader till. Det ska i slutändan bli en kudde som är 50 gånger 50cm.
Den broderas med korsstygn på stramaljväv och garnet är tvåtrådig ull köpt på en liten gårdsbutik (CeBe) ute hos mina föräldrar. Den affären var rena guldgruvan! De säljer stickgarn och broderigarn och saker som lokala hantverkare har gjort. Det här garnet är på 1hg/härva och kostade bara 41kr för färgat och 28kr för ofärgat, rena fyndet. Och så hade de massa underbara färger som inte brukar finnas, så jag passade på att köpa lite olika. Så kanske det blir något mer broderi eller så kan jag sticka av det!

3 kommentarer:

karinottilia sa...

Men oj vad fint! Det ser ut som att det är avancerat, men så blir det riktigt fint också!
/Karinottilia

med nål och tråd sa...

Du den blir jättefin. Vad långt du kommit!
Det var skitväder uppe på Njulla idag, så jag gick hem efter halva dagen. Här nere i dalen skiner solen mycket mer och det blåser såklart inte alls lika mycket. Tänk vad bara 900m höjdskillnad kan göra.
kram

Ett Tu Tre sa...

Det ser fint ut, jag gillar verkligen färgkombinationen du har valt, och så beundrar kjag ditt tålamod, jag måste göra såna saker som blir klara inom ett par dagar, eller max en vecka annars förfaller det i något hörn nånstans (antar det är därför jag inte stickar!).