torsdag 12 juni 2008

Födelsedags present

Idag är det mammas födelsedag! Ska åka ut till henne på landet senare i eftermiddag. Har köpt en del presenter till henne men jag vill också ge henne något som jag har gjort själv. Så igår sydde jag ihop den här tygkorgen som jag tänte att hon kan ha till sin stickning!
Tyget kommer från Ikea och jag har valt att ha samma tyg både inne i och utanpå korgen, men självklart kan man också ha olika tyger.

Beskrivning: Klipp ut två cirklar med diametern 19,5 cm, en i innertyget och en i yttertyg. Klipp två rektanglar 30 cm gånger 57 cm, en i innertyget och en i yttertyget.
Börja med att sy ihop kortsidorna på yttertyget till en cylinder med 1 cm sömsmån. Nåla fast cirkeln i botten av cylindern och sy fast med 1 cm sömsmån. Klipp små jack i sömsmånen så att det blir snyggare när den vänds. Gör nu på samma sätt med innertyget fast lämna en öppning i sidan att vända arbetet igenom. Vändsy ihop de två delarna i överkanten med 0,5 cm sömsmån och vänd genom hålet och sy ihop hålet för hand. Pressa överkanten och sy en smal stickning. Vik ned ca 7-10 cm av korgens överdel och sy en stickning. Nu är det klart, bara att sy fast namnbandet.9 kommentarer:

Gulligan sa...

Vilken fin korg!!!

Strömming sa...

Läckert tyg! Dessa korgar blir alltid så snygga! Hoppas mamma blir glad!

OttoPippi sa...

Så himla fin!!! Hon blev väl jätteglad!! Tackar så ödmjukast för beskrivningen av dessa - då kanske jag också vågar mig på något liknande snart.... Ha en bra helg! Kramar från OttoPippi

OttoPippi sa...

En sak till :-) Måste bara meddela dig att jag inspireras så av dina förvaringar som du syr!!! Allihop!!! Urfräna! Du är verkligen jätteduktig!! Nu vill jag verkligen börja med sånt jag med!! Har en himla massa tjocka tyger som inte pssar till kläder.

Kalunji040 sa...

ja, den var verkligen fin. Blev inspirerad att ha denna som nästa PIF present. hmm... ha en trevlig helg

hea sa...

Jättefin! Härligt med snygg förvaring! Tack för beskrivning - ska sätta igång och sy en korg själv.

Lotta Sultan sa...

vilken tur jag hittade till dig! har massa idéer, tyg och INGA beskrivningar/mönster på förvarings pryttlar. här fanns ju mycket och snyggt!

Anonym sa...

Hej. Jag undrar vad för typ av tyg man måste ha.. För din korg ser nästan ut som att du skulle stärkt den med något, men eftersom att du inte skrivit något sådant så antar jag att du inte gjort det ^^ Svara gärna i min blogg eftersom jag just nu går igenom hela din blogg och kanske har lite svårt att hitta tillbaka till detta inlägg (: Ha en underbar lördagkväll.

Anonym sa...

hejsan! vill prova på, men vad menar du med att vändsy, snälla kan du bara förklara, väntar ivrigt på att börja, har klippt ut tygbitar. kraaam